top of page

Perimenopausa

Perimenopausa és un projecte fotogràfic introspectiu sobre un procés de canvi i acceptació del cos madur.

Des de fa uns anys, estic experimentant els efectes de la pèrdua d'estrògens. He sentit no estar preparada, ni prou informada per a afrontar aquesta nova etapa. Per aquests motius, en una nit d'insomni, vaig decidir documentar durant nou mesos aquestes alteracions que vaig sentint.

Aquesta etapa de canvi és la perimenopausa (al voltant de la menopausa), té una durada d'uns tres o quatre anys. Es diu sovint, que és una etapa semblant a l'adolescència. En totes dues etapes el cos es prepara i es transforma per a afrontar les futures necessitats.
Els fogots, l'insomni, l'ansietat, la sequedat…, són alguns senyals d'aquest nou cicle, en el qual les hormones ens traslladen de l'etapa fèrtil a l'etapa madura.

La maduresa és l'última etapa de la nostra vida, pot ser la més llarga i ens prepara per a la mort, però sento que també és una etapa sàvia i molt alliberadora. Un moment de cerca, d'intimitat, espiritualitat, creació i d'alguna manera, de reconnexió conscient amb nosaltres mateixes. És una etapa bonica i seductora malgrat les afectacions físiques.

La perimenopausa és un període biològic i natural, per aquesta raó he combinat l'autoretrat amb elements orgànics i paisatges que em trobo passejant pels camins prop de casa. Aquestes caminades m'ajuden a calmar alguns dels efectes com l'insomni i em recorden, que envellim com la resta d'éssers vius.

Dia a dia veig passar la vida en la natura que m'envolta i en el meu cos.

bottom of page