Describe your image

press to zoom

press to zoom

press to zoom

Describe your image

press to zoom
1/43

Perimenopausa

Des de fa un parell d'anys estic experimentant els efectes de la pèrdua d'estrògens. He sentit no estar preparada, ni prou informada per a afrontar aquesta nova etapa. És per aquest motiu que durant nou mesos he documentat tots aquests canvis que estic sentint.

 

Aquesta etapa de canvi és la perimenopausa (al voltant de la menopausa), té una durada d'uns tres o quatre anys. Es diu sovint, que és una etapa semblant a l'adolescència. En totes dues etapes el cos es prepara i es transforma per a afrontar les futures necessitats.

Els fogots, l'insomni, l'ansietat, la sequedat…, són alguns senyals d'aquest nou cicle, en el qual les hormones ens traslladen de l'etapa fèrtil a l'etapa madura.

 

La maduresa és l'última etapa de la nostra vida, pot ser la més llarga i ens prepara per a la mort, però sento que també és una etapa sàvia i molt alliberadora. Un moment de cerca, d'intimitat, espiritualitat, creació i d'alguna manera, de reconnexió conscient amb nosaltres mateixes. És una etapa bonica, malgrat les afectacions físiques.

 

Considero que és un període biològic i natural, no una malaltia, per aquesta raó he combinat l'autoretrat amb elements orgànics i paisatges que em trobo passejant pels camins prop de casa, i em recorden que envellim com la resta d'éssers vius.

 

Aquest projecte fotogràfic introspectiu parla de la meva perimenopausa i l'acceptació del meu cos madur. No pretenc parlar per altres dones, però entenc que s'hi puguin sentir identificades.

 

Dia a dia veig passar la vida en aquesta naturalesa que m'envolta i en el meu cos.