PROJECTE ACTIU

BUIT. PÈRDUES D'UNA PANDÈMIA.

Busco famílies que durant la pandèmia hagin sofert alguna defunció, no necessàriament de Covid.

Fa uns mesos va morir el meu pare. La mare va morir fa uns anys, així que conec la importància del dol, és un procés individual i cadascú el viu d’una forma diferent, però és un camí que s’ha de recórrer per poder continuar. Penso que durant la pandèmia el dol no s'ha pogut realitzar com cadascú ho necessita i tampoc, hem pogut acomiadar les nostres persones estimades com es mereixien.

En algun moment he pensat que potser no era un sentiment molt generalitzat, però a mesura que he anat parlant del tema i me n’he anat documentant, he vist que moltes persones també es troben emocionalment afectades.

Us deixo aquest enllaç. https://www.ccma.cat/324/sense-vetlla-ni-cerimonies-el-cost-emocional-de-les-morts-invisibles-en-la-pandemia/noticia/3056895/ 

Estic fotografiant aquest buit que ens han deixat i aquest procés de dol que no podem tancar, o que potser, encara no hem obert. Ho mostro a través d'una fotografia dels familiars de les persones que han mort.

Sóc conscient de la dificultat d’entendre i previsualitzar el projecte, forma part de l’essència dels projectes fotogràfics, però sempre he treballat des del respecte absolut cap a les persones que han format part de les meves fotografies.

Si ets una d’aquestes persones que has sofert una pèrdua i vols participar, conjuntament amb la família, posa’t en contacte amb mi, t'ho explicaré personalment.

 

Pots enviar-me un email a meritxellpmasip@live.com

 

Hi vulguis participar o no, en qualsevol dels casos, rep de mi una abraçada immensa!!!

1-8586_edited.jpg

Som així! La bellesa natural de les persones reals

 

Sis anys després d’haver fotografiat la primera dona voluntària del projecte, aquest ha evolucionat i ha canviat la paraula dones per persones, amb la voluntat d’incorporar els homes en la reivindicació. Seguirem mostrant-nos tal com som, dones i homes, persones.

Llegeix-ne més

 

inside.socialphotography

 

Un bloc recuperat dels meus inicis, un bloc tancat però latent. Ara reciclat arran d’una proposta.

Més que una proposta, un repte fotogràfic i  una superació personal.

Començo amb un treball molt diferent del que he fet fins ara i que m’ha fet reflexionar sobre viure i morir. Un treball que m’ha animat a seguir fotografiant encara més aquelles persones que són invisibles als ulls d’aquesta societat trepidant i deshumanitzada.

Amb elles i per elles recupero i n s i d e . s o c i a l p h o t o g r a p h y.


 

 

Llegeix-ne més

 

 

meritxell_perpinyà-9474.jpg

Exposicions

Del 7 al 31 de març de 2019, Casal de les Dones, Reus. Som així! la Bellesa Natural de les Dones Reals.

Del 19 de setembre 2017 al 31 de gener 2018, Bravium Teatre Reus. Som així! La Bellesa Natural de les Dones Reals.

 

Del 2 al 11 de juny de 2017, Església Nova Sant Carles de la Ràpita. Fotografia de paisatge del Delta.

Del 4 al 31 de desembre de 2019, Centre d'Art Cal massó de Reus. GRANS.

 

 

Publicacions a mitjans de comunicació